Nastava na svim LINK-ovim ustanovama se neometano odvija pomoću Distance Learning Systema

Svedoci smo da se već mesecima čitava planeta bori sa koronavirusom, a ova vanredna situacija donela je sa sobom mnoge izazove, među kojima je i implementacija učenja na daljinu. Sve ustanove u okviru obrazovnog sistema LINKgroup, zahvaljujući razvijenom DL sistemu, prešle su neometano na nastavu u online svetu. 
 

 

LINKgroup Distance Learning System – prvi i najsavremeniji sistem za učenje na daljinu u Srbiji

Prvi sistem za učenje na daljinu u Srbiji kreirala je kompanija LINKgroup i nastao je po standardima vodećih svetskih univerziteta, zbog čega znanje koje učenici dobijaju na ovaj način ne zaostaje za onim koje stiču tradicionalnim putem u učionicama. Naša e-Learning platforma postoji skoro 20 godina i predstavlja plod posvećenog rada stručnjaka iz oblasti obrazovanja, softverskog inženjeringa, programiranja, administracije, pedagogije, psihologije i andragogije.
 
Učenici i profesori koriste LINKgroup DL platformu pomoću svojih laptopova i računara, ali i putem pametnih telefona i tablet uređaja, preko iOS i Android aplikacija, što je čini izuzetno fleksibilnom za korišćenje.
 
Posebna pogodnost online učenja jeste u jednostavnom prilagođavanju različitim nivoima obrazovanja i nastavnim ciljevima pa e-Learning platformu sa podjednakim uspehom koriste sve institucije pod okriljem LINK edu Alliance. 
 

 

E-Learning u osnovnom i srednjem obrazovanju

Učenici Savremene osnovne škole, Savremene gimnazije, International Schoola i Srednje škole za informacione tehnologije – ITHS kao važnu dopunu redovnoj nastavi koriste LINK e-Learning platformu. Na platformi se nalaze interaktivni materijali u obliku kurseva, koji su dopuna školskom gradivu ili donose znanja iz drugih važnih oblasti neophodnih za učenički razvoj. 
 
Platforma je prilagođena kako učenicima osnovnih škola, tako i srednjoškolcima. Nakon završetka nastave, oni mogu pristupiti svom nalogu i odslušati lekciju iz odabranog predmeta ili pristupiti izradi domaćeg zadatka i njegovom slanju nastavniku. Ukoliko učenik ima poteškoća sa određenim gradivom, on kontaktira sa profesorom putem chata ili mu šalje pitanje, na koje dobija odgovor u najkraćem mogućem roku, a na raspolaganju mu je i razmena iskustva i materijala za učenje sa svojim drugarima.
 
 
Kako učenici Savremene gimnazije i osnovne škole, International Schoola i ITHS-a platformu za online učenje već koriste u svom školovanju, nisu imali problem da se prilagode novonastaloj situaciji. Njihovi učitelji i nastavnici takođe su potpuno spremno dočekali potpuno prebacivanje nastave na online varijantu i zbog toga učenici ovih škola dobijaju najkvalitetnije obrazovanje i u ovim okolnostima.

 

DL platforma za najkvalitetnije dodatno obrazovanje i usavršavanje

E-Learning platforma se sa velikim uspehom već godinama koristi na akademijama koje nude jednogodišnje programe za sticanje znanja i veština iz najtraženijih poslovnih oblasti današnjice – ITAcademy, BusinessAcademy i InternetAcademy.
 
 
Polaznici ovih institucija mogu da biraju između tradicionalnog školovanja i učenja na daljinu, a oba vida učenja pružaju podjednak kvalitet nastave, podršku profesora i međunarodno priznate sertifikate. Zahvaljujući DL platformi, svi polaznici su nastavili sa svojim redovnim praćenjem live stream predavanja, oni sada online postavljaju pitanja predavačima ukoliko im nešto nije jasno i razmenjuju sa kolegama informacije putem chata. 
 
Svoje znanje proveravaju putem testova, koji im pružaju uvid u to šta bi od gradiva trebalo obnoviti. Ono što je veoma važno je to da polaznik može pristupiti platformi 24/7 pa vreme za učenje nije ograničeno samo na boravak u učionici i u potpunosti se prilagođava obavezama i rasporedu polaznika, što je u ovom trenutku velika prednost. 
 

Učenje preko interneta i za studente 

E-Learning je dragocen resurs i za sve studente na fakultetima i visokim školama. Budući da su oni spremniji za samostalno učenje velikog dela gradiva, pažljivo osmišljena DL platforma posebno je efikasna kada je u pitanju visoko obrazovanje. Fakultet savremenih umetnosti, kao i Visoka škola strukovnih studija za IT – ITS, već godinama omogućavaju svojim studentima pristup interaktivnim materijalima za obrazovanje.
 
 
Studenti ITS-a koji žele da dodatno istraže oblasti i prošire znanja koja stiču slušajući predavanja na fakultetu koriste platformu na kojoj za svaki predmet postoji njegova online verzija, koja pruža dodatne informacije i omogućava im da još bolje ovladaju materijom kroz samostalno usavršavanje. S druge strane, studenti Fakulteta savremenih umetnosti, osim rada na razvijanju svojih talenata i sticanju znanja iz oblasti umetnosti i poznavanja kulture, imaju priliku da kroz online kurseve steknu savremene veštine, koje mogu pomoći da lakše pronađu svoj prostor za kreativno izražavanje i stvaranje. 
 
Na platformi se takođe nalaze i snimljena posebno važna predavanja, pa tako studenti mogu da ih slušaju koliko god puta žele, a putem live stream servisa prate predavanja u realnom vremenu kada su sprečeni da dođu na fakultet. Takođe, e-Learning platforma donosi bogate materijale za učenje pa studenti ne moraju da idu u biblioteku ili čitaonicu, već im se sve nalazi na nekoliko poteza klikom od njih, a mogu prisustvovati i online konsultacijama sa profesorima.
 
U današnjoj situaciji DL platforma će na Fakultetu savremenih umetnosti i ITS-u odigrati još veću ulogu nego ranije, ali, s obzirom na bogato iskustvo u njenom korišćenju, i profesori i studenti uvereni su da to neće uticati na kvalitet nastave.
 
 

Zdravlje i školovanje 

Trenutna situacija u kojoj se nalazimo pokazala je kako treba postupati da bi se zaštitilo zdravlje svih učenika, studenata, ali i predavača. Ono što je najvažnije, pomoću naše DL platforme uspeli smo da kao i uvek pružimo kvalitetno obrazovanje. Mnoge vodeće obrazovne institucije u svoje redovno školovanje uključuju i učenje online, kako bi na najbolji mogući način iskoristili sve prednosti ovakvog obrazovanja, koje su mnogobrojne. 
 
Iskustvo nastavnika i učenika iz institucija pod okriljem LINK edu Alliance ovo potvrđuje. Zahvaljujući DL platformi, njihovi učenici već dugi niz godina ostvaruju zapažene rezultate kada je učenje u pitanju.
 
E-Learning platforma od posebne je koristi danas kada je pre svega potrebno voditi računa o zdravlju: zahvaljujući njoj, učenici će moći nesmetano da nastave sa svojim obrazovanjem iz sigurnosti sopstvenog doma. Tako neće ugroziti sopstveno zdravlje, ali ni obrazovanje. Na tome su svi učesnici nastavnog procesa u okviru LINK edu Alliance institucija posebno zahvalni.