Zbog velikog interesovanja za programe obrazovnih ustanova koje su u sastavu LINK Educational Alliance grupacije, kompanija LINKgroup svake godine jedan deo besplatnih školovanja, koje će se realizovati onlajn, putem platforme za učenje na daljinu, dodeljuje osobama sa invaliditetom.
 
Besplatno školovanje se dodeljuje za programe tri obrazovne ustanove: ITAcademy (odnosno LINK Academy u Rumuniji i Moldaviji), BusinessAcademy i InternetAcademy, u ukupnoj vrednosti od preko 50.000 evra.
 
 
Planirano je da se program finansijske podrške realizuje na teritoriji četiri države u kojima postoje obrazovne ustanove kompanije LINKgroup: Srbiji, Bosni i Hercegovini, Rumuniji i Moldaviji. Ukupan broj ovih internacionalnih stipendija predviđenih za konkurs je 20, od čega će u Srbiji biti podeljeno osam, u Bosni i Hercegovini šest i u Rumuniji i Modaviji ukupno šest besplatnih školovanja.
 
Cilj konkursa je da se osobama sa invaliditetom obezbedi mogućnost sticanja praktičnih znanja iz oblasti bizinisa, interneta i informacionih tehnologija, koja će im omogućiti da budu konkurentniji na tržištu rada i postanu prvi izbor poslodavca za mnoga zanimanja koja donosi savremeno poslovanje.
 

Kriterijumi

1. Osnovni i glavni kriterijum za dodelu besplatnog školovanja je motivaciono pismo. Motivaciono pismo treba da sadrži naziv programa na ITAcademyBusinessAcademy ili InternetAcademy koji bi kandidat želeo da pohađa, a zatim detaljno objašnjenje motiva i razloga koji su ga podstakli da konkuriše, šta želi na taj način da postigne i kako će to promeniti njegov život. Odluka o tome da li će kandidat dobiti stipendiju donosiće se uglavnom na osnovu toga koliko su ovi razlozi iskreni i podsticajni.
 
Šta treba da sadrži vaše motiaciono pismo?
 
2. Uslov je da je reč o osobi sa invaliditetom.
 
3. Kandidat mora imati mesto prebivališta u nekoj od četiri navedene zemlje: Srbiji, Bosni i Hercegovini, Rumuniji ili Moldaviji.
 

Dokumentacija

1. Motivaciono pismo – glavni deo konkursne dokumentacije
2. Dokaz o invaliditetu – lekarsko uverenje
3. Kopija lične karte
4. Kopija svedočanstva o završenom osnovnom, srednjem ili visokom školovanju
 

Rok

Konkurs za program finansijske podrške 2023/24. je otvoren i traje do 31. oktobra 2023. godine a imena dobitnika biće objavljena do 6. novembra 2023. 
 

Jezik na kome se podnosi prijava

Konkursnu dokumentaciju moguće je podneti na službenim jezicima zemalja u kojima se kandidat nalazi, ili na engleskom jeziku.
 

Adresa

Konkursna dokumentacija šalje se na mejl scholarship@link-group.eu. Neophodno je u subjectu mejla navesti sledeće: „Besplatno školovanje OSI – Srbija, Bosna i Hercegovina, Rumunija ili Moldavija (u zavisnosti od toga iz koje zemlje je kandidat)”.
 

Obaveštenje o rezultatima

Nakon završetka konkursa, svi kandidati koji su učestvovali dobiće odgovor o rezultatima konkursa.
 

Informacije

Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom možete nam se obratiti putem mejla scholarship@link-group.eu.
 
 
Pogledajte koliko je prethodnim dobitnicima školovanja Aladinu Kavgiću i Nikoli Kovačeviću značilo to što su dobili priliku da pohađaju najsavremenije edukativne programe na ITAcademy i BusinessAcademy.