Menjamo način edukacije

Tehnologija u službi kvalitetnijeg obrazovanja

 
Institut za moderno obrazovanje, koji se nalazi u prizemlju Beograđanke, u ulici Masarikova 5, mesto je na kom ćete se upoznati sa svim aspektima savremenog obrazovanja. Institut aktivno radi na podizanju kvaliteta obrazovanja na viši nivo, uvođenju inovacija u ovdašnji edukativni sistem, promociji primene tehnologije u nastavi i organizaciji naprednih obuka za zaposlene u prosveti.
 
U Institutu možete da vidite kako izgleda učenje u jedinstvenom Intelligent Classroom okruženju; isprobate savremene gedžete kojima se obogaćuje obrazovni proces; informišete o mogućnostima moderne edukacije; prisustvujete seminarima i obukama za profesore, i steknete znanja i veštine sa kojim ćete moći da unapredite rad sa svojim učenicima.
 

 

Podrška obrazovnom sistemu

Da bi osigurao usvajanje najviših standarda u obrazovanju, Institut konstantno radi na razvoju saradnje sa institucijama, kompanijama i organizacijama od međunarodnog značaja. U svom nastojanju da doprinese kvalitetnijem obrazovanju, Institut organizuje nekoliko tipova događaja za nastavnike, profesore, psihologe, direktore škola, stručne saradnike i ostale zaposlene u prosveti:
 
  • seminare i tribine na aktuelne teme iz oblasti nauke i obrazovanja,
  • obuke i radionice u vezi sa inovacijama u edukaciji,
  • međunarodne konferencije o modernom obrazovanju,
  • projekte u vezi sa unapređenjem obrazovnog procesa,
  • brojne druge događaje koji imaju za cilj promovisanje savremenih edukativnih metoda.
 
Sva znanja i veštine koje steknu na nekom od ovih događaja učesnici mogu odmah da primene i u sopstvenom radu i tako unaprede nastavu u edukativnoj ustanovi u kojoj rade. Osim toga, Institut svojim partnerima nudi stručnu podršku u vidu obrazovnog konsaltinga, usmeravanja u unapređenju obrazovanja i brojnih drugih saveta i uputstava za rad i edukaciju.
 
 

TeachingAcademy – For Excellence in Teaching

TeachingAcademy je program stručnog usavršavanja nastavničkog i profesorskog kadra na Institutu za moderno obrazovanje. Namenjen je svim nastavnicima i profesorima koji teže da primene savremene tehnike obrazovanja na svojim predavanjima i ponude najstručnija znanja učenicima, studentima i polaznicima. Seminari u fokusu imaju interaktivne nastavne aktivnosti, u kojima je ključno aktivno učenje i razvoj kritičkog mišljenja kod učenika.

TeachingAcademy

Profesori, nastavnici i predavači koji se usavršavaju na TeachingAcademy imaju priliku da izaberu program koji najviše odgovara njihovom usmerenju i tako specijalizuju svoja stručna znanja i izdvoje se kao lideri u obrazovanju. Svi programi TeachingAcademy osmišljeni su tako da vam pomognu u prenošenju znanja, bez obzira na to da li ste vaspitač u predškolskom obrazovanju, nastavnik u osnovnoj školi, profesor u srednjoj školi ili na univerzitetu ili radite kao pedagog, psiholog ili direktor.
 
S ciljem postizanja najboljih rezultata u praksi, TeachingAcademy i Institut za moderno obrazovanje organizuju sledeće programe:


​U​savršavanjem po međunarodnim standardima usvojićete korisne veštine, koje će vas kvalifikovati kao stručnjaka u oblasti edukacije i pružiti vam priliku da pronađete zanimljiviji i bolje plaćen posao. TeachingAcademy je pravo mesto za sve koji žele da promene sebe, ali i da novim generacijama ponude obrazovanje uz pomoć koga će biti sposobne da postignu najviše ciljeve.

 

EDUsavetnik – vaša pomoć na putu do uspeha

EDUsavetnikEDUsavetnik je servis Instituta za moderno obrazovanje, namenjen svim roditeljima koji žele da osiguraju uspešnu budućnost svojoj deci, učenicima i studentima koji odlučuju o izboru odgovarajuće škole i zanimanja, kao i svima onima koji žele da usmere svoju karijeru u najboljem pravcu i razviju veštine koje će im doneti uspeh.

U okviru EDUsavetnika možete pronaći niz usluga koje će vam omogućiti da sigurno koračate putem uspeha u profesiji koja najbolje odgovara vašim preferencijama:

  • Pomoć u profesionalnoj orijentaciji: upis u osnovnu, srednju školu ili na fakultet, izbor zanimanja,
  • Priprema za malu maturu,
  • Pravni savetnik,
  • Popusti na školarine.

Iskoristite pomoć EDUsavetnik i budite sigurni da ste izabrali najbolji pravac u svom obrazovanju i karijeri.

 

Isprobajte najnovije gedžete

Institut za moderno obrazovanje je jedini prostor u regionu u kome su na jednom mestu predstavljeni svi tehnički uređaji koji se mogu korisiti u nastavnom procesu, i to u posebno koncipiranom okruženju – Intelligent Classroom, odnosno pametna učionica, obogaćenom najnovijim obrazovnim tehnologijama. Posetite ovaj jedinstveni show room i isprobajte najnovije gedžete, a stručno osoblje će vas rado uputiti u efikasne načine njihove primene u nastavi.
 
Kroz isprobavanje edukativnih gedžeta koji se ovde nalaze, saznaćete na koje sve načine možete olakšati proces učenja i usvojiti savremena, primenjiva znanja, a zaposleni u prosveti će još steći neprocenjive veštine, koje mogu praktično da primene za unapređivanje rada sa učenicima.
 
Pogledajte koje sve savremene uređaje možete da isprobate u Institutu.
 

Interaktivni sto donosi kreativnije obrazovanje

Interaktivni sto
Sto koji reaguje na dodir odlično se pokazao u unapređenju edukativnog procesa, a u kombinaciji sa projektorom i računarom pruža neograničene mogućnosti za efikasno i kreativno učenje. Isprobajte kako funkcioniše uz pomoć interaktivne olovke ili uz pomoć dodira prsta.
 

Amazon Echo – asistent koga možete da pitate bilo šta

Mali gedžet u obliku valjka u sebi krije mnoštvo odgovora na najrazličitija pitanja: od činjenica o događajima iz prošlosti, preko prirodnih i društvenih pojava, do predviđanja budućnosti brojnih sfera. Postavite pitanje koje vas zanima i isprobajte ovog pametnog asistenta.
 

Raspberry Pi – mali računar za velika znanja

Raspberry Pi 3 Model B jedan je od najnovijih modela računara poslednje generacije i nije veći od kreditne kartice. Najnovije čudo tehnike igra veliku ulogu kod učenja računarskih nauka u savremenim školama širom sveta, a kako tačno funkcioniše ovaj gedžet, možete saznati u Institutu.
 

3D uredjaji3D štampač pretvara zamisli u realnost

Lansiranje 3D štampača pokrenulo je pravu industrijsku revoluciju, a u nekim naprednim zemljama, kao što je SAD, u potpunosti je promenilo način proizvodnje. Po kom principu radi i kako izgleda kreiranje 3D predmeta sloj po sloj, saznajte na licu mesta upravo u Institutu za moderno obrazovanje.
 

3D skener – digitalni oblik fizičkih predmeta

Poslednja generacija tehnologije donela je još jedan novitet – 3D skener, a njega, takođe, možete isprobati u Institutu za moderno obrazovanje. Ova nesvakidašnja sprava efikasno i brzo prikuplja 3D podatke, prepoznajući višedimenzionalne predmete, čije konture potom predstavlja kao digitalni model.
 

Crtanje na drugačiji način uz 3D printing olovku

Specijalna olovka koja „crta” 3D objekte i pretvara i najobičniju skicu u predmet koji možete da opipate sjajna je alatka, koja će učenje učiniti interesantnijim nego ikada. Isprobajte 3D printing olovku u prostorijama Instituta i saznajte kako se može iskoristiti u nastavne svrhe.
 

SPRK Robot Ball

Pametna lopta sa neograničenim mogućnostima za učenje

SPRK+ Robot Ball je interaktivni robot loptastog oblika, koji je lansirala kompanija Sphero, i predstavlja pravo osveženje u svetu edukacije. Jednostavan za upotrebu, ali sa brojnim mogućnostima za učenje kroz igru, SPRK+ Robot Ball podstiče radoznalost i kreativnost i može vas naučiti programiranju, matematici, umetničkim veštinama i brojnim drugim praktičnim znanjima.
 

Čovekoliki robot za učenje kroz igru

UBTech Alpha 1S robot dizajniran je kao lični asistent za igru i učenje i njegove mogućnosti odgovaraju oblastima koje vas zanimaju. Zahvaljujući posebno razvijenom 3D softveru, ovog interaktivnog robota možete programirati tako da obiluje lekcijama iz različitih oblasti – od književnosti, preko plesa i muzike, do joge, fudbala i drugih sportova. Upoznajte se sa njim u prostorijama Instituta i otkrijte mogućnosti koje pruža. 
 

Samsung Gear VR za pravu virtuelnu avanturu

VR_eggchair

Jedan od gedžeta koji poslednjih godina oduševljavaju brojne korisnike širom sveta jeste Samsung Gear VR. Ovaj uređaj nalik na naočare pruža vrhunski doživljaj virtuelne realnosti i može vas momentalno odvesti u svet koji poželite.
 

Egg chair za maksimalan komfor prilikom učenja

Sve gedžete dostupne u prostorijama Instituta za moderno obrazovanje možete isprobati i sedeći u specijalno dizajniranoj egg fotelji. Egg chair svojim dizajnom i performansama pruža osećaj udobnosti i stvara idealne uslove da isprobate, na primer, Samsung Gear VR.
 

Tablet uređaji za lakše i zabavnije učenje

Iskustvo usvajanja novih znanja još je zanimljivije kada se u ovom procesu služite iPad i drugim tablet uređajima, putem kojih imate pristup brojnim servisima. U Institutu, ovi gedžeti su vam, pored svih ostalih, dostupni prilikom svake posete.
 
 

Znanje koje je dostupno svima

Savremeno obrazovanje koje Institut promoviše dostupno je svima koji žele da se informišu o tome kako da se usavrše u oblasti koja ih zanima, steknu nova znanja, izaberu najbolji put do modernog, praktično primenjivog školovanja i unaprede svoju obrazovnu praksu.
 
Posetite Institut za moderno obrazovanje u prizemlju Beograđanke, na adresi Masarikova 5. Vašu posetu možete zakazati i telefonom, pozivom broja 011 7856 140 ili putem mejla office@institut.edu.rs, a stručni konsultanti Instituta će rado dogovoriti sa vama sve detalje vaše virtuelne avanture. Zavirite u novu dimenziju obrazovanja!