Kraljevska fondacija i ITAcademy: IT stipendije za lidere budućnosti

Kompanija LINK group kao partner Fondacije Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića objavila je na svečanom prijemu đaka generacije 2016/17. na Belom dvoru lepu vest o dodeli 20 stipendija za jednogodišnje školovanje na ITAcademy.
 
Stipendije se odnose samo na đake generacije 2016/17. godine. 
 
Rok za prijavu je 15. jul, a više informacija o uslovima za dobijanje stipendija možete naći na linku www.it-akademija.com/itacademy-stipendije. Deset dana nakon isteka roka za prijave, odnosno 25. jula, biće objavljena imena dobitnika. Đacima će stipendije biti uručene u subotu, 2. septembra, u 12 časova na svečanom prijemu na Belom dvoru.
 
stipendije dvor
 
ITAcademy, koju će budući studenti moći da pohađaju online, putem interneta, pomoću najsavremenije platforme za učenje na daljinu, pored znanja za najtraženije IT oblasti, svojim polaznicima obezbeđuje i stručna Cambridge, Microsoft i Adobe zvanja i radi po zvaničnom ovlašćenju ispitnog odeljenja Cambridge univerziteta. 
 
Nakon svečanog uručenja stipendija, 20 đaka sami biraju odsek i smer koji bi pohađali, a mogu dobiti i stručne konsultacije prilikom odabira smera.
 
Kraljevska porodica Karađorđević www.royalfamily.org, prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina, u petak, 30. juna, ugostili su na Belom dvoru više od 500 najboljih maturanata iz Srbije i Republike Srpske na prijemu koji se održava već šesnaestu godinu zaredom.
 
Svečanosti su prisustvovali i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, gospodin Mladen Šarčević, i ministar prosvete i kulture Republike Srpske, gospodin Dane Malešević.