LINK group, kao akreditovana Cambridge međunarodna škola, broj EA016, od školske 2015/16. godine omogućila je sticanje novih ICE i AICE diploma učenicima Savremene gimnazije, koja se nalazi u sklopu našeg obrazovnog sistema.
 
 
Ispiti za ove svetski priznate diplome održavaće se u sedištu Cambridge škole, u Zemunu, ulica Cara Dušana 34, dok će se predavanja i pripreme za polaganje ispita održavati na novoj lokaciji, u Šumatovačkoj 45 u Beogradu.
 
Univerzitet u Cambridgeu akreditovao je LINK group na osnovu strogih kriterijuma za stručnost nastavnog kadra, raznovrsnost nastavnog materijala, opremljenost prostora i sigurnosne mere. Savremena gimnazija, kao škola u okviru obrazovnog sistema LINK groupa, svojim učenicima omogućava školovanje po ICE i AICE programima i sticanje ovih priznatih Cambridge diploma.
 

Kao Cambridge međunarodna škola pripadamo velikoj porodici koju čini 10.000 škola u više od 16 zemalja širom sveta, što učenicima Savremene gimnazije otvara mnogobrojna vrata.
 

Cambridge školovanje i diplome za učenike Savremene gimnazije

 

Svesni smo koliko su međunarodne diplome i usklađenost obrazovnog sistema sa zahtevima svetskih standarda značajni za profesionalnu budućnost učenika. Zbog toga su LINK group i Savremena gimnazija svojim učenicima omogućili da se školuju po Cambridge međunarodnom programu i steknu diplome ovog prestižnog univerziteta.
 
Ovakav način školovanja omogućava učenicima da za četiri godine završe dva nivoa Cambridge programa i steknu dve internacionalne Cambridge diplome koje će im otvoriti put do najuglednijih svetskih univerziteta i kompanija.
 


Kako izgleda Cambridge školovanje?

Učenici Savremene gimnazije koji izaberu školovanje po Cambridge međunarodnom programu nastave I i II razred pohađaju na IGCSE nivou, dok III i IV godinu završavaju po A-levels programu. Po završetku prvog nivoa, odnosno II razreda, mogu da polažu međunarodni ispit i steknu ICE diplomu, dok nakon IV godine mogu steći prestižnu AICE diplomu.

Plan i program po kome radi Savremena gimnazija je kreiran u Cambridge centru za međunarodne ispite i ispunjava najviše obrazovne standarde. Učenicima Savremene gimnazije dostupan je veliki izbor predmeta, mnoštvo mogućnosti za usavršavanje, bogati resursi i mogućnost sticanja prestižnih međunarodnih diploma. Pored toga, profesori prolaze veoma zahtevne obuke kako bi ispunili visoke Cambridge standarde. Nastava se održava u prostorijama Savremene gimnazije, dok se Cambridge ispiti za sticanje ICE i AICE diploma polažu u sedištu LINK groupa, u Zemunu.

 


Karta za univerzitete širom sveta

Na ovaj način pomažemo učenicima Savremene gimnazije da se pripreme i upišu fakultet koji žele. ICE i AICE diplome predstavljaju odličnu odskočnu dasku za nastavak školovanja u inostranstvu, jer donose visoku prohodnost na vodećim univerzitetima u Evropi, Velikoj Britaniji, SAD, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu, Singapuru, Južnoj Africi…

Verujemo da će, uz sve znanje koje budu stekli tokom školovanja po Cambridge programu Savremene gimnazije i sa međunarodno priznatim dimplomama kao dokazom njihove obrazovanosti i sposobnosti, imati sve preporuke i bez problema upisati fakultet koji žele, gde god se on nalazio.

Više informacija o ICE i AICE diplomama možete pročitati na sajtu Savremene gimnazije.