LINK Learning Foundation

Naša misija je da pomognemo ljudima da postanu uspešniji, da ostvare svoje snove i izgrade poslovnu karijeru o kakvoj maštaju. Zato smo osnovali ovaj jedinstveni fond kako bismo onima koji žele da se usavršavaju kroz najmodernija i najkvalitetnija školovanja koja se mogu zamisliti omogućili da ispune svoje želje i ciljeve.

Mi pomažemo brojnim mladim talentima koji žele da još više napreduju, mnogima kojima su finansijski razlozi glavna prepreka do školovanja koje će im pomoći da samostalno zarađuju i obezbede sebi sigurnu budućnost, osobama sa invaliditetom kojima vrhunsko znanje omogućava da postanu potpuno ravnopravni članovi našeg društva, kao i svima koji istinski žele da unaprede svoje talente i da stvore uspeh kakav zaslužuju.

Kroz LINK Learning Foundation svake godine više od 100 učenika, polaznika i studenata dobija podršku za školovanje u okviru velike LINK Educational Alliance grupacije škola.

 

Stalno otvoreni programi finansijske podrške za buduće srednjoškolce i studente:
 

Najsavremenija Kembridž gimnazija u Srbiji vam pomaže da postanete deo elite koja se izdvaja znanjem

Najsavremenija Kembridž gimnazija u Srbiji, gde stvaramo istinsku elitu talentovanih, obrazovanih i vrednih mladih ljudi, intelektualaca i budućih lidera koji se ističu kvalitetnim obrazovanjem, svojim radom i težnjom ka uspehu, svake godine pruža finansijsku podršku najboljim đacima.
 
Osmislili smo šest različitih programa podrške za učenike osmog razreda osnovne škole, kao i za one koji već pohađaju Savremenu gimnaziju, a imaju dostignuća iz različitih oblasti: nauke, sporta ili umetnosti, ali i za sve ostale koji vredno rade, neprestano se usavršavaju i postižu rezultate.

Saznajte više na sajtu Savremene gimnazije »
 

Povlašćeni uslovi studiranja na ITS-u za nosioce Vukove diplome

Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije ITS omogućava da nosioci Vukove diplome – najbolji od najboljih – dobijaju umanjenje školarine u iznosu do 60%. Na taj način budući vrhunski inženjeri znatno su rasterećeni od briga oko finansiranja svog školovanja i mogu u potpunosti da se posvete svom najvažnijem poslu – učenju i stvaranju u najboljem ambijentu, na najboljoj opremi i sa najboljim kolegama.
 
Da bi ispunili uslov za program finansijske podrške, kandidati moraju da imaju prosek 5.00 u sva četiri razreda srednje škole i završen IV razred srednje škole u godini konkurisanja na ITS.

Saznajte više na sajtu ITS-a »
 

Fakultet savremenih umetnosti podržava buduće uspešne umetnike

 

Nismo zaboravili ni na mlade ljude koji svoju budućnost vide u svetu umetnosti. Fakultet savremenih umetnosti ima stalno otvoren konkurs za sve koji imaju portfolio vredan pažnje ili smatraju da će njihove ideje tek osvojiti srca poštovalaca umetnosti. Mogu se prijaviti svi koji imaju iskustva u organizovanju izložbi, imaju nagrađivane radove u oblasti dizajna, slikarstva, glume ili produkcije, igrali su zapažene uloge u predstavama ili na filmu, učestvovali su u stvaranju značajnih filmskih/pozorišnih/TV ostvarenja itd.
 
Svi oni su u prilici da osvoje od 10% do 100% popusta za školovanje na prvoj godini osnovnih studija, a umanjenja se dodeljuju u skladu sa raspoloživim mestima na Akademiji lepih umetnosti i multimedija.

Saznajte više na sajtu Fakulteta savremenih umetnosti »
 

ITHS pomaže uspešnim, darovitim i ambicioznim učenicima da postave najbolje osnove za uspeh u IT industriji

Srednja škola za informacione tehnologije ITHS podržava uspešne, darovite i ambiciozne učenike i nudi mogućnost finansijske podrške onima koji pokazuju odlične rezultate u raznim oblastima.
 
Svi talentovani, uspešni, vukovci i odlični učenici mogu da se prijave za jedan od 6 programa podrške koje nudi ITHS, i na taj način ostvare popust na školarinu od 20% do 100%. Mogućnost da konkurišu imaju učenici koji su ostvarili uspeh u različitim oblastima nauke i sporta, kao i oni koji vredno rade, konstantno se usavršavaju i postižu rezultate.

Saznajte više na sajtu ITHS-a »

 

Besplatno školovanje za osobe sa invaliditetom

Kompanija LINK group svake godine pruža podršku osobama sa invaliditetom za školovanje na ITAcademy, BusinessAcademy i InternetAcademy u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Rumuniji.
 
Dobitnici imaju direktan pristup praktičnim znanjima i veštinama i tako postaju konkurentni na tržištu rada u profesijama koje ih najviše privlače. Besplatna školovanja za osobe sa invaliditetom dodeljuju se redovno, svake godine; njihova ukupna vrednost iznosi 40.000 evra.
 
Izbor se vrši putem konkursa, a za godinu 2016/2017. školovanje je osvojio i jedan paraolimpijac po izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

 

Najsavremenije IT školovanje za buduće digitalne lidere

Zahvaljujući uspešnoj saradnji kompanije LINK group i Fondacije Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića 20 najboljih đaka generacije sa ovih prostora besplatno će pohađati jednogodišnje školovanje na ITAcademy i imati priliku da stekne znanja za neka od najtraženijih zanimanja današnjice.

Izabranim đacima generacije školovanja je svečano uručio prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević. Oni će IT akademiju pohađati online, i to program koji sami izaberu.  Po završetku školovanja doći će u priliku da steknu i svetski priznate sertifikate, kao što su Microsoft, Oracle, Camridge i mnogi drugi.

 

Podrška koja je mnogima promenila život

Svesni da među nama ima mnogo talentovanih pojedinaca koje finansijski razlozi sprečavaju da se usavršavaju, koji su motivisani i žele nešto da promene u svom životu, a nemaju sredstva za to, činimo sve da školovanje u našim institucijama učinimo dostupnim i njima.

Tako je kompanija LINK group u saradnji sa B92 dodelila dva besplatna školovanja na ITAcademy, odnosno BusinessAcademy, u školskoj 2015/2016. godini, izabravši dvoje od nekoliko stotina kandidata koji su poslali svoje prijave i kvalitetna motivaciona pisma.

Tokom 2016. godine ITAcademy i Infostud organizovali su akciju u okviru koje su svi zainteresovani za IT zanimanja imali priliku da besplatno osvoje jednogodišnje školovanje na ITAcademy. Među nekoliko stotina učesnika, sa različitim razlozima i motivima za učešće, školovanje na ITAcademy osvojio je inženjer informatike Boris Bojat iz Novog Sada, koji se izdvojio po velikoj želji da unapredi svoje veštine iz IT oblasti.  

Na Sajmu zapošljavanja u Sarajevu dodelili smo dva školovanja talentovanim posetiocima koji su napisali najkvalitetnije motivaciono pismo. Nađa Zubčević postala je polaznica BusinessAcademy na smeru Preduzetništvo, dok je Dženan Ganović postao polaznik ITAcademy izabravši školovanje na smeru Programiranje.

Pomagali smo i najmlađima, kada smo štićenicima Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu pružili podršku za jednogodišnje školovanje na ITAcademy. Vredne nagrade su dodeljene kao rezultat veoma zanimljivog konkursa za pisanje eseja na temu „Internet u domovima za nezbrinutu decu – šansa za bolju budućnost”.

Tokom 2016, Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije ITS omogućila je školovanje dečaku Nenadu Pavloviću, koji se bori sa retkom bolešću i koji je javno izrazio želju da jednog dana postane student ITS-a. Dve godine ranije, školovanje je dobio i Alen Mustafić, momak sa hiperkinetičkim sindromom i disharmoničnim razvojem sa elementima autizma, koji je mislio da nikad neće moći da studira.

Da za znanje nema prepreka pokazali smo i u slučaju dečaka Boška Markovića. Njega su učenici ITHS-a i profesori upoznali tokom humanitarne radionice u Svratištu, gde su prepoznali njegovu ljubav prema radu na računaru i odlučili da mu omoguće školovanje koje će mu obezbediti obrazovanje kakvo zaslužuje. Srednja škola za informacione tehnologije ITHS pomogla mu je da nastavi obrazovanje, a on je obećao da će svojim zalaganjem ukazano poverenje opravdati.

Ali, ovo je tek početak, jer će ovakvih priča u budućnosti biti još više.
 

 

Aktivnosti:

Uručeno 20 školovanja za osobe sa invaliditetom na svečanoj ceremoniji u Skupštini grada

Kompanija LINK group nastavila je sa organizacijom projekata koji imaju društveno odgovornu notu. Skoro deset godina zaredom, kroz program LINK LEARNING FOUNDATION, a u saradnji sa Gradom Beogradom, 20 osoba sa invaliditetom dobilo je besplatno školovanje na našim edukativnim ustanovama – ITAcademy (odnosno LINK Academy u Rumuniji), BusinessAcademy i InternetAcademy, u ukupnoj vrednosti od oko 40.000 evra.
Pročitaj više

Nastavljamo sa društveno odgovornim akcijama: Dodeljena besplatna školovanja osobama sa invaliditetom

Kompanija LINK group nastavila je sa organizacijom projekata koji imaju društveno odgovornu notu. Treću godinu zaredom, kroz program LINK LEARNING FOUNDATION, a u saradnji sa Gradom Beogradom, 20 osoba sa invaliditetom dobilo je besplatno školovanje na našim edukativnim ustanovama – ITAcademy (odnosno LINK Academy u Rumuniji), BusinessAcademy i InternetAcademy, u ukupnoj vrednosti od oko 40.000 evra.
Pročitaj više

Institut za moderno obrazovanje posetio Sigurnu kuću: na poklon kursevi za uspešniju budućnost

Institut za moderno obrazovanje i predstavnici Skupštine Grada Beograda posetili su Sigurnu kuću i tom prilikom svim korisnicama dodelili vredne poklone. Podeljeni su vaučeri za ECDL računarske kurseve i kurseve engleskog jezika. Ovaj gest Instituta za moderno obrazovanje, koji je deo kompanije LINK group, obradovao je sve štićenice ove ustanove.
Pročitaj više

Stipendije za osobe sa invaliditetom školska 2017/2018

Zbog velikog interesovanja za programe obrazovnih ustanova koje su u njenom sastavu, kompanija LINK group je odlučila da jedan deo besplatnih stipendija, koje će se realizovati onlajn, putem platforme za učenje na daljinu, dodeli osobama sa invaliditetom. Besplatno školovanje će biti podeljeno za programe tri obrazovne ustanove: ITAcademy (odnosno LINK Academy u Rumuniji), BusinessAcademy i InternetAcademy, u ukupnoj vrednosti od oko 40.000 evra.
Pročitaj više

Podrška Vršnjačkom timu Prve tehničke škole u Kragujevcu koji pomaže učenicima da brže i lakše uče

Učenici Prve tehničke škole u Kragujevcu osmislili su odličan način da svi njihovi vršnjaci nauče kako da brže i lakše uče. Ovakva sjajna inicijativa učenika morala je biti nagrađena. Zbog toga je kompanija LINK group u saradnji sa Školom intelektualnih veština obezbedila besplatnu obuku za 30 učenika koji će postati treneri svojim školskim drugovima.
Pročitaj više

Svečano potpisan protokol o saradnji LINK groupa i JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ o besplatnom obrazovanju za nezaposlene

ITAcademy i BusinessAcademy, obrazovne ustanove kompanije LINK group, zvanično su postale partneri jedne državne ustanove JU „Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo“. U utorak, 17.6.2014. godine naša kompanija je napravila veliki korak u Bosni i Hercegovini. Svečano je potpisan protokol o saradnji između LINK groupa i JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“.
Pročitaj više