Sveobuhvatna pomoć u izgradnji uspešne karijere

Svi naši polaznici i studenti, pored traženih znanja i veština, u okviru školovanja dobijaju i najsveobuhvatniju podršku u izgradnji uspešne poslovne karijere: priznate sertifikate i diplome za prednost prilikom zapošljavanja, besplatne edukativne seminare, mogućnost rada na realnim projektima tokom i nakon školovanja, direktnu vezu sa vodećim regionalnim poslodavcima, profesionalnu orijentaciju i kreiranje profesionalnog CV-ja, šansu za posao na LINK2Job sajmu, kao i besplatno usavršavanje do kraja života.

Pored toga, u svakom trenutku dostupna im je i pomoć Savetnika za karijeru.

IT Akademija
Biznis akademija
Internet akademija
ITS Visoka škola za informacione tehnologije
FSU

12 problema sa kojima se možete susresti tokom karijere

Većina ljudi se kad-tad susretne sa nedoumicama u karijeri. Bilo da je reč o dilemi o izboru adekvatnog zanimanja, poteškoćama u pronalaženju posla, nezadovoljstvu platom ili napretkom, zasićenju i potrebi za prekvalifikacijom. Nerešavanje ovih pitanja, može dovesti do frustracija i nezadovoljstva i onemogućiti vam dobru zaradu i karijeru kakvu zaslužujete.

Ukoliko imate ove dileme/probleme, javite se Savetniku za pomoć u karijeri.

Izbor karijere Niste sigurni koji je pravi profesionalni put za vas. Pitate se koje je to zanimanje koje bi objedinilo vaše talente, sklonosti i dobru zaradu.
Nenalaženje posla Već duže vreme ne uspevate da pronađete posao u oblasti za koju ste se školovali. Konkurišete na oglase, ali ne dobijate poziv za razgovor ili ste bili na nekoliko razgovora ali bez uspeha.
Izostanak unapređenja Prilično dugo ste na istoj poziciji. Smatrate da ste napredovali, stekli nova znanja i da bi vaše kompetencije i zalaganje mogle da se bolje iskoriste na nekoj višoj poziciji, ali prilika ne dolazi.
Mala primanja Smatrate da je vaša plata dosta manja od onoga što pružate na poslu. Niste sigurni šta treba da uradite kako biste ostvarili primanja sa kojima biste bili zadovoljni.
Neodostatak prilike za učenje Pozicija koju obavljate ne pruža vam prilike za usvajanje novih znanja. Osećate da stagnirate i smatrate da to može biti loše za vašu karijeru na duže staze.
Teškoća u ispunjavanju obaveza Imate problem sa ispunjavanjem rokova, zadaci sa kojima se susrećete čine vam se preteškim, previše ih je i ne stižete da ih završite na način koji se od vas očekuje.
Zasićenost profesijom Ne osećate više ni strast prema poslu, niti ispunjenost zbog urađenog. Ovo je normalna pojava sa kojom ćete se susretati periodično, međutim ako potraje, možda je vreme da se posavetujete o promeni karijere
Promena karijere Rešili ste da počnete nešto novo, jedino još uvek niste sigurni šta, kao ni kako da steknete znanja koja će vam omogućiti nov profesionalni početak.
Stres i pritisak Osećate veliki stres svakog radnog dana. Brinete se zbog posla i kada niste na njemu što utiče na vaše odnose sa porodicom i okolinom. Imate poteškoća da balansirate između privatnog života i posla.
Strah od odgovornosti Imate znanja, stekli ste iskustvo i menadžment je zadovoljan vama, spremni su i da vas unaprede. Međutim, niste sigurni kako ćete se snaći na novoj poziciji i da li možete da se nosite sa odgovornostima koje ona nosi.
Promena posla Imate priliku da promenite kompaniju ali niste sigurni da li je to pravi korak u vašoj karijeri.
Rad u inostranstvu Dobili ste priliku da radite u inostranstvu, ali niste sigurni da li je to pravi potez. Ne znate da li ste spremni da budete odvojeni od porodice i prijatelja.

Kako vam savetnik može pomoći?

Savetnik za pomoć u karijeri razgovara sa svima koji žele da unaprede svoju karijeru i realizuju u potpunosti svoje profesionalne potencijale. Bez obzira da li se susrećete sa konkretnim problemom ili želite da unapredite svoju karijeru.

Savetnik će vam pružiti:

  • smernice i alate za uspešan profesionalni razvoj,
  • pomoć u pronalaženju prvog posla,
  • savete za promenu karijere,
  • tehnike smanjivanja stresa,
  • savete za rukovođenje vremenom,
  • pomoć u profesionalnoj orijentaciji.

Upoznajte sebe i proverite svoje sposobnosti!

Na osnovu besplatnih testova procenićete gde se nalazite kada je reč o vašim sposobnostima, vašem temperamentu i znanju engleskog jezika. Rezultati ovih testova mnogo će vam reći o vašoj konkurentnosti na tržištu rada. Tako ćete, potpuno besplatno, dobiti smernice kuda bi trebalo da usmerite svoju karijeru.

Uradite besplatne testove »

Kako možete komunicirati sa savetnikom za karijeru?

Sa savetnikom možete komunicirati na način koji najviše odgovara vama i vašim obavezama. Na raspolaganju su vam:

E-mail Nekada je lakše izložiti problem u pisanoj formi. Zato sa Savetnikom možete komunicirati i putem elektronske pošte.

Video chat Komunikacija sa Savetnikom je moguća i putem chata, ukoliko koristite Skype ili Hangouts.

Telefon Obratite se Savetniku telefonom i kroz razgovor sa njim usavršite način na koji gradite svoju karijeru.

Konsultacije uživo Svaki karijerni problem možete rešiti i u direktnom razgovoru sa Savetnikom, na konsultacijama u prostorijama škole.Sa svim polaznicima koji se odluče za savetovanje kontaktiraće savetnik nakon zahteva za susret. Tada ćete utvrditi tip komunikacije koji vama najviše odgovara i odrediti sledeći korak. Tokom drugog razgovora savetnik radi sa vama na konkretnim problemima. Razgovor traje do 45 minuta, a tempo rada je prilagođen svakom polazniku – u nekim slučajevima polazniku može biti dovoljan jedan sastanak sa savetnikom, dok je u drugim slučajevima potrebno više sastanaka. Savetnik vas može uputiti i na dodatne resurse – online materijale, web stranice i drugi sadržaj koji vam može pomoći.

Zakažite susret sa Savetnikom

Pored školovanja na našim edukativnim ustanovama, bićemo vaša podrška tokom cele karijere: od saveta za izbor programa i buduće profesije do zaposlenja u nekoj od uspešnih kompanija i tokom cele karijere, stojimo vam na raspolaganju. Bez obzira sa kakvim izazovima ili problemima se suočite tokom svog profesionalnog razvoja, možete očekivati pomoć Savetnika za karijeru. Susret sa Savetnikom možete zakazati putem sledeće forme:

Upitnik koji se nalazi pred Vama ima za cilj da prikupi informacije koje mogu biti korisne za razgovor sa savetnikom za karijeru. Ovaj upitnik služi kako bi savetnik stekao uvid u to kakva vrsta podrške Vam je potrebna i na koji način on najviše može da Vam pomogne u dilemama ili problemima sa kojima ste se susreli. Informacije iz upitnika, kao i teme razgovora tokom savetovanja, poverljive su i ostaju između Vas i savetnika za pomoć u učenju. Molimo Vas da pažljivo popunite sva pitanja iz upitnika.


1
2
3
4
5

Važno je, ali nije veoma hitno

Veoma hitno mi je potreban razgovor

Potvrđujem da sam upoznat i da se slažem sa pravilima za korišćenje usluga savetnika za pomoć u učenju.

Uspešno ste poslali zahtev.

Susret sa Savetnikom za pomoć u učenju možete zakazati jednom u 24h.