Veliko priznanje: LINKgroup postao član eminentne evropske mreže za učenje „DLearn”

Kompanija LINKgroup nastavlja da pomera granice i učvršćuje svoju svetsku prepoznatljivost. Čuvena evropska mreža za učenje „DLearn” („European Digital Learning Network”) posle pažljivog razmatranja prihvatila je apliciranje kompanije LINKgroup za članstvo i time postala jedina kompanija u Srbiji koja je član ove međunarodno cenjene organizacije.
 

Evropska mreža za digitalno učenje

„European Digital Learning Network” vodeća je svetska inicijativa koja okuplja najeminentnije evropske organizacije i eksperte kako bi zajedno odgovorili na složene izazove digitalnog doba kroz edukacijiu i kreiranje prilika za digitalno učenje.
 
Inicijativa je nastala zbog snažne potrebe da se premosti postojeći jaz između traženih digitalnih veština za posao u 21. veku i trenutnog nivoa znanja kandidata:
 
 • predviđanja kažu da će u bliskoj budućnosti za obavljanje 90% postojećih poslova biti neophodno poznavanje barem određenog nivoa digitalnih veština, dok čak 47% Evropljana nije dovoljno digitalno obrazovano ni spremno za tako nešto.
 
Cilj „DLearna” je da pomoću svoje razgranate mreže i pouzdanih partnera ovaj jaz premosti.
 

„DLearn” mrežu čine najbolje evropske organizacije

„DLearn” čine neki od najboljih evropskih univerziteta, obrazovnih institucija i uspešnih kompanija. Sve zajedno ih je spojila beskompromisna želja da unaprede digitalno obrazovanje u svim regionima Evrope. Stalne promene u ekonomiji stavljaju pred sve nas zadatak da prilagodimo obrazovanje digitalnim potrebama 21. veka. Stoga,
 
„DLearn” misija počiva na ove četiri vrednosti:
 • SHARING;
 • CONNECTING;
 • MULTIPLYING;
 • ENHANCING.
 
Zahvaljujući članstvu u društvu odabranih institucija, LINKgroup nastavlja da sarađuje sa najboljima kada je u pitanju globalno obrazovanje i dobija priliku da sprovede vredne projekte kroz međunarodno partnerstvo.
 

Globalna inicijativa sa brojnim aktivnostima

Zajedno sa svojim partnerima, „DLearn” mreža preduzima brojne internacionalne inicijative, projekte, radne grupe i aktivnosti čiji je cilj promovisanje i širenje digitalnog obrazovanja u svim delovima Evrope.
 
Od njenog nastanka do danas, putem „DLearn” mreže ostvareno je:
 • 36 Erasmus+ KA2 projekata;
 • 112 EU projekata, od kojih je čak 72 odobreno.
U okviru „DLearn” mreže postoje stalne radne grupe sastavljene od najeminentnijih eksperata za digitalizaciju i edukaciju:
 • „Coordination and Harmonisation of ESI Funds” – čiji je cilj da istraži načine za proširivanje mogućnosti za digitalno učenje u okviru ovih fondova;
 • „Digital Apprenticeship”, koji se ostvaruje kroz važno članstvo u „Digital Skill and Job Coalitionu”.
 
„DLearn” mreža predstavlja važan činilac u brojnim aktivnostima kada je u pitanju edukacija:
 • Član je „Digital Skill and Job Coalitiona”, gde pažljivo prati i učestvuje u aktivnostima ove inicijative. Zahvaljujući „DLearn” mreži, sklopljeno je 26 sporazuma o stažiranju i praksi između njenih članova i studenata evropskih univerziteta.
 • Aktivan je član „Vocational Skills Weeka”, u okviru kog je realizovano preko 60 događaja zahvaljujući članovima „DLearn” mreže.
 
Pored ovoga, „DLearn” mreža ostvaruje značajne saradnje sa drugim relevantnim internacionalnim organizacijama, a sa više od 200 organizacija u EU ostvarila je kooperaciju putem projekata i zajedničkih inicijativa:

Key Cooperation LINK

Važan partner u širenju digitalnih znanja i kreiranju obrazovnih politika na nivou Evrope

Članstvo u ovoj prestižnoj evropskoj organizaciji predstavlja priznanje i potvrdu dugogodišnjih posvećenih napora kompanije LINKgroup da pruži obrazovanje koje je u skladu sa potrebama 21. veka.
 
Iz „DLearn” mreže ističu da su posebno zadovoljni što je LINKgroup postao deo njihove platforme i dodaju da ovu kompaniju smatraju za svog pouzdanog partnera u strateškom proširenju svoje edukativne misije na Balkan.
 

LINKgroup nastavlja da pomera granice

Kompanija LINKgroup od samog svog nastanka nastoji da ljudima pruži kvalitetna znanja uz upotrebu savremene tehnologije i tako ih u potpunosti pripremi za život i rad u 21. veku. Stoga je sasvim logično što je „DLearn” mreža izabrala našu kompaniju za svog glavnog predstavnika u Srbiji i na Balkanu. Zahvaljujući članstvu kompanije LINKgroup u „DLearn” mreži, Srbija i naš region konačno su upisani na mapu digitalnog obrazovanja i dobijaju šansu da uhvate korak sa ostatkom Evrope.
 
Putem članstva u ovoj prestižnoj organizaciji, kompanija LINKgroup nastavlja da ostvaruje svoju misiju globalnog obrazovanja za 21. vek i postaje deo velikih evropskih projekata koji kroz obrazovanje unapređuju živote ljudi i prevazilaze granice između zemalja.
 
Zajedno oblikujemo bolju budućnost za sve.