Poznati su pobednici konkursa za 20 besplatnih školovanja iz oblasti biznisa i IT-ja osobama sa invaliditetom

Kompanija LINKgroup, kao društveno odgovorna kompanija, svake godine jedan deo besplatnih školovanja, koja se realizuju onlajn, putem Platforme za učenje na daljinu, dodeljuje osobama sa invaliditetom.
 
Besplatna školovanja, njih ukupno 20, dodeljuju se za programe na tri obrazovne ustanove: ITAcademy, BusinessAcademy i InternetAcademy, i to u 4 države: u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Rumuniji i Moldaviji. Ovaj program finansijske podrške ima ukupnu vrednost od oko 40.000 evra. 
 
Cilj konkursa je da se osobama sa invaliditetom obezbedi mogućnost sticanja praktičnih znanja iz oblasti biznisa, interneta i informacionih tehnologija, koja će im omogućiti da budu konkurentniji na tržištu rada i da postanu prvi izbor poslodavca za mnoga zanimanja koja donosi savremeno poslovanje. Dobitnici će dobiti pravo da izaberu neki od jednogodišnjih programa na jednoj od ove tri ustanove i da ga pohađaju onlajn preko savremene Distance Learning platforme za učenje na daljinu. 
 

Ovo su pobednici ovogodišnjeg konkursa: 

Srbija: 
 
Nataša Lučić, Beograd
Lav Andrić, Beograd
Filip Nikolić, Kraljevo
Tibor Ilić, Subotica
Tijana Markočević, Beograd
Jelena Močević, Požarevac
Slavica Janković, Arilje
Stefan Lučić, Beograd
 
Bosna i Hercegovina:
 
Arnela Smajlović, Sarajevo
Emina Balavac, Mostar
Jelena Jakovljević, Sarajevo
Mustafa Ahmetspahić, Sarajevo
Eldar Oruč, Sarajevo
Zijada Nakičević, Tuzla
 
Rumunija: 
 
Chirnoaga Elena-Daniela, Galaci
Isac Mihaela, Brašov
Macrineanu Andrei Alexandru, Braila
Ingrid Enache, Jaši
Alexandru-Ioan Enache, Karakal
Andrei Popa, Jaši
 

Društveno odgovorno poslovanje jedan od primarnih ciljeva kompanije LINKgroup 

 
Unapređenjem obrazovanja kompanija LINKgroup nastoji da pokaže odgovornost prema celokupnom društvu u kome posluje. Zato ova kompanija redovno organizuje niz humanitarnih akcija i projekata čiji je cilj da pomognu u razvoju mladih IT stručnjaka i stručnjaka u oblasti internet i savremenog poslovanja. 
 
Među tim humanitarnim akcijama je i pomenuti program finansijske podrške za osobe sa invaliditetom, ali i dodeljivanje najsavremenijeg IT školovanja za đake generacije, programi finansijske podrške za talente kroz LINK LEARNING FOUNDATIONS, dodeljivanje besplatnih IT kurseva za maturante i još mnogo toga.