Naše škole na konferenciji i sajmu „Nove tehnologije u obrazovanju”

Savremena gimnazija, ITS i ITHS su predstavile svoja moderna rešenja o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija u obrazovanju na dvodnevnoj konferenciji „Nove tehnologije u obrazovanju”. Prva edukativna televizija u Srbiji, LINKeduTV, kao livestream partner omogućio je prenos svih predavanja sa sajma. 
 

ITS − studije sa najsavremenijom nastavom u zemlji

Organizatori sajma ističu da su uvođenje i unapređivanje savremenih tehnologija u obrazovanju i razvoj digitalne pismenosti prioriteti u savremenom društvu. Izdvojila se Visoka škola strukovnih studija za IT (ITS), koja je na konferenciji predstavila svoje ideje i inovacije u obrazovanju. 
 
Direktor ITS-a, Bojan Ristić, istakao je da ITS od početka prati savremene trendove u obrazovanju i dodao: „Učenici imaju pristup platformi za podršku učenju, gde mogu da testiraju svoje znanje pre nego što izađu na ispit ili kolokvijum. Svi materijali se nakon nastave postavljaju na studentski portal u elektronskoj formi, odakle im studenti vrlo lako i brzo mogu pristupiti”.
 
Svim studentima ITS-a dostupne su i aplikacije za mobilne telefone, a od nove školske godine svaki student dobiće Tesla tablet koji će studenti koristiti na predavanjima. Tesla tablete u nastavi već koriste učenici ITHS-a.
 

Profesori ITS-a održali predavanja o savremenim metodama u nastavi

O interaktivnim nastavnim metodama na ITS-u govorila je dr Svetlana Anđelić, a dr Marko Vulin upoznao je prisutne sa ulogom CRM alata u elektronskom obrazovanju. Mr Ana Stanković održala je predavanje o računarski interaktivnom tutorijalu kao edukativnoj metodi. 
 
Profesor Nikola Dragović predavao je na temu „Primena tablet uređaja u nastavi”, dr Marko Nikolić govorio je o programiranju, a poslednje predavanje održao je dr Velimir Dedić o informacionim tehnologijama i učenju matematike.
 

 

 

 

 

 

 

ITHS − prva srednja IT škola u Srbiji 

 
Srednja škola za informacione tehnologije na sajmu je prikazala najmoderniji način nastave koji se može primeniti u srednjoškolskom obrazovanju. ITHS iz mase izdvajaju tableti koje svi učenici dobijaju na početku školovanja i koje koriste umesto svezaka. Interaktivne table im omogućuju savremeni pristup nastavi, olakšan, praktičan i veoma zanimljiv.
 
 
Posebna pogodnost ITHS-a jeste direktna prohodnost na putu ka svim tehničkim i prirodno-matematičkim fakultetima u zemlji i inostranstvu, pre svega ka ITS-u. Svemu tome doprinose posvećeni i motivisani profesori.  
 

Savremena gimnazija − Kembridž gimnazija, najmodernija u zemlji

 
 
Svoj inovativni koncept obrazovanja predstavila je i naša Savremena gimnazija, koja je opremljena najmodernijim pomagalima u nastavi. Savremena gimnazija pruža funkcionalno znanje, primenom savremene i kreativne nastave koja najbolje priprema učenike za visoke škole i fakultete. 
 
Direktorka Savremene gimnazije, Svetlana Belić Malinić, ističe: „Koristimo kreativni koncept obrazovanja u nastavi koji predstavlja dobar spoj svetskih metodičkih trendova, informacionih tehnologija i nastavnog programa”.
 
 

LINKeduTV − prva edukativna televizija u zemlji prenosila sve konferencije sa sajma

 
LINKeduTV omogućila je livestream svih konferencija na sajmu „Nove tehnologije u obrazovanju”. Ovim projektom prve edukativne televizije LINK group pomera granice u obrazovanju, širi znanja i omogućava da njeni korisnici vode uspešan život i karijeru.
 
 
Naša televizija pruža drugačiji, interesantniji pristup edukaciji. LINKeduTV nudi mogućnost da naučite i saznate nešto novo, uz zanimljive intervjue, tutorijale i video zapise. Usvajanje znanja nikako ne sme da bude dosadno, uvek mora da bude dostupno i treba da predstavlja pravo uživanje za svakoga. LINKeduTV nastavlja da prenosi sve korisne obrazovne programe koji pospešuju edukaciju naših korisnika.