Case Study Competition na BusinessAcademy: Kvalitetna i kreativna rešenja naših polaznika i studenata

Polaznici obrazovnih ustanova BusinessAcademy, ITAcademy i InternetAcademy, kao i studenti ITS-a, imali su priliku da usavrše i primene stečena znanja rešavajući realne poslovne probleme. 
 
Na Case Study Competitionu sedam ekipa je osmislilo i predstavilo kreativna rešenja studija slučaja. Ekipe su imale zadatak da osmisle projekat za podršku mladim budućim programerima i web dizajnerima ili da osmisle organizaciju startup IT konferencije. Svaki tim imao je 15 minuta da prezentuje svoje ideje pred komisijom, nakon čega su članovi tima i komisije diskutovali o iznetim idejama.
 

 
Predsednica komisije, Nevenka Popović Šević, istakla je da su sva rešenja bila veoma kreativna i da je ovakvo iskustvo studentima neophodno. 
 
„Čime god da se bave, bilo da je to u pitanju IT, marketing, menadžment, poslovna sfera, izuzetno je važno da neguju tu vrstu javnog govorništva, prezentacije, ubedljivosti onoga što su uradili, da javno stanu ispred određenog top menadžmenta i da brane ideju koju su, zapravo, izlagali i koju su izborili.”
 
Pošto su prezentovane sve ideje, komisija je, nakon konsultacija, najboljom proglasila ekipu LINK me, koja je imala zadatak da osmisli i organizuje startup IT konferenciju. 
 
„Smatram da nas je izdvojilo to što smo veoma analitički pristupili samoj izradi rešenja, kao i još dve stavke – izrada same aplikacije za startup IT konferenciju i mentorship program koji smo napravili”, rekao je Miloš Jekić, lider pobedničkog tima. 
 
Svi učesnici dobili su sertifikate kao potvrdu da su savladali veštinu rešavanja studije slučaja, dok su članovi najuspešnijeg tima nagrađeni tablet računarima.
 
Ovakva takmičenja polaznicima i studentima donose priliku za razvoj znanja i snalažljivosti i usavršavanja mnogobrojnih veština – rada u timu, komunikativnosti, organizacije vremena, prezentovanja, donošenja odluka, kao i brojnih drugih veština, neophodnih za poslovanje u sve dinamičnijem okruženju.